Hot Chocolate Cupcakes
Resultatet av två dagar hemma från jobbet p.g.a. sjukdom blev ett gäng cupcakes! När rastlösheten kryper fram i takt med att kroppen blir frisk kunde jag ställa mig i köket och baka lite. Inspirationen hittar tillbaka emellanåt och jag försöker skapa tid och rum för bakning igen i min vardag. Om ändå dygnet vore 12 timmar längre!
Jag experimenterade lite med marshmallows som resulterade i översvällda muffins och sega cookies. Note to self: next time, less marshmallows. Hoppas jag funderat ihop en rätt mängd marshmallows till dessa cupcakes, annars får man prova sig fram:

Ingredienser -12 st. - 175 grader varmluft
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 ½ dl strösocker
- 2 ekologiska ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 1/4 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 1 dl standardmjölk
- 4-6 stora marshmallows (klippta i småbitar)
Gör så här
1. Vispa smör och socker ljust och krämigt. Vispa ner ett ägg i taget.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd ihop försiktigt.
3. Rör ner mjölk och marshmallows.
4. Fyll 12 st. muffinsformar ungefär ½ med smet (ha formarna gärna i en muffinsplåt för att ge stöd åt muffinsen).
5. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna.
Cupcakesen behöver ingen frosting, de är goda som de är eller till en klick grädde.

Lycka till!
Peter