#majaochgustaf2015
Igår var det dags! Bröllopstårtorna skulle bakas, dekoreras och bli avhämtade. Till dessa tårtor gick det åt 39 (!!!) ägg och tre liter vispgrädde! Brudparet valde chokladbottnar, en chokladfyllning och halloncurd. Tårtorna täcktes och dekorerades med spritsad grädde, färska hallon, myntablad och sockerrosor. Nedan följer ett recept med proportioner till en tårta:

Ingredienser tårtbotten - 1 tårta á 24 cm - 200 grader varmluft
- 4 ekologiska ägg
- 1 ½ dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- ½ dl kakao
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
Gör så här
1. Vispa ägg och strösocker ljust och riktigt fluffigt.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt till en jämn smet (undvik att slå ut luft ur smeten).
3. Smörj och mjöla en tårtform med löstagbar kant. Fyll formen med smet.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter, eller tills kakan lättar från kanterna. Låt svalna.
Ingredienser Chocolate Cream cheesefrosting
- 100 g mjukt smör
- 400 g philadelphiaost
- 1 dl kakao
- 3 dl florsocker
- 1 tsk flingsalt
- 100 g mörk choklad 60% (smält)
Gör så här
1. Vispa smör och färskost krämigt. Vispa i kakao och florsocker. Tillsätt salt och den smälta chokladen. Vispa fluffigt.
Ingredienser halloncurd
- 250 g frysta hallon
- 1 1/4 dl strösocker
- 25 g smör
- 1 citron
- 2 msk maizena
- 2 äggulor
- 1 ägg
Gör så här
1. Värm upp bären i en kastrull. Mixa bären till en puré. Tillsätt socker, smör och saften från en halv citron och värm så sockret löser sig med vätskan. Sila hallonsåsen till en ny kastrull, genom en sil för att bli av med kärnorna.
2. Blanda ut maizenan med saften från den andra halvan av citronen och rör ner i den varma hallonsåsen. Vispa sönder äggen lite lätt med en gaffel och rör ner i hallonsåsen. Värm upp hallonsåsen på nytt och rör hela tiden tills såsen tjocknat till en curd. Häll upp curden i en skål eller burk och låt svalna.
Ingredienser dekor
- 7 dl vispgrädde 40%
- Färska hallon
- 1 msk aprikosmarmelad
- Mynta
- Sockerrosor
Gör så här
1. Vispa grädden. Bre/spritsa grädden på tårtan och dekorera med hallon och mynta. Pensla hallonen med smält aprikosmarmelad. Dekorera med sockerrosor.

Det var en rolig och spännande utmaning! Är så glad att jag fick det förtroendet att göra parets bröllopstårtor!
Peter