peterbakar.blogg.se

Jag fotograferar mina bakverk - välkommen hit!

Babbatårta

Publicerad 2015-04-08 20:43:45 i Allmänt, cakes, dekoration,

Fick en beställning av en kollega att göra en liten Babbeltårta. Då tårtan var så liten (6bitar/15 cm) fick bara en babbel plats, och det blev därmed en Babbatårta. Tårtan är fylld med mangocurd och halloncurd och är täckt med grädde och marsipan. Dekorationerna är av sugarpaste och marsipan (Babba).
 

Klassisk tårtbotten (sök på Klassisk tårtbotten i bloggen)
 
Halloncurd (sök på Halloncurd i bloggen)
 
Ingredienser mangocurd
- 250 g fryst mango
- 1 dl strösocker
- 25 g smör
- 1 citron
- 2 msk maizena
- 1 ekologiskt ägg
- 2 ekologiska äggulor
 
Gör så här
1. Värm upp mangon i en kastrull. Mixa mangon till en puré. Tillsätt socker, smör och saften från en halv citron och värm så sockret löser sig med vätskan. Sila mangosåsen till en ny kastrull, genom en sil för att bli av med ev. klumpar.
2. Blanda ut maizenan med saften från den andra halvan av citronen och rör ner i den varma mangosåsen. Vispa sönder äggen lite lätt med en gaffel och rör ner i mangosåsen. Värm upp mangosåsen på nytt och rör hela tiden tills såsen tjocknat till en curd. Häll upp curden i en skål eller burk och låt svalna.
 
Ingredienser drapering
- vispgrädde 40%
- 400 g marsipan
- blå färgpasta
- grön färgpasta
 
Ihopläggning - Gör så här
1. Dela tårtbotten i tre delar. Bre halloncurden på det första lagret. Bre mangocurden på det andra lagret. Applicera det sista lagret.
2. Vispa grädden. Spackla tårtans sidor med grädde och skapa en kupol av grädde på toppen av tårtan.
3. Färga marsipanen (jag färgade locket i blått och gjorde en rand om representerar "gräs" i grön färg). Kavla ut marsipanen och applicera på tårtan (jag använder en smother för att få jämna och fina sidor utan veck). Dekorera med den gröna marsipanen.
 
 
 
Ingredienser dekor
- sockerpasta
 
Gör så här
1. Valfri dekorering.
 
 

Lycka till!
 
Peter

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Peter Dahlberg

Jag är en baktokig förskollärare på 24 år som älskar att baka och fotografera. På bloggen delar jag med mig av mina bakverk i form av fotografier och recept. Titta gärna in på min Instagram @peterbakar för fler bilder och inspiration. Välkommen till Peter Bakar!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela