peterbakar.blogg.se

Jag fotograferar mina bakverk - välkommen hit!

Salty caramel bisquits

Publicerad 2015-04-06 12:28:00 i Allmänt, bakelser, frosting,

Älskar den här smörkrämen! Den är så god! Den fungerar superbra till tårta och cupcakes också!
 

Ingredienser biskvibottnar - 30 st. - 175 grader varmluft
- 2 ekologiska äggvitor
- 300 g mandelmassa
- 2 dl strösocker
 
Gör så här
1. Riv mandelmassan fint i en skål.
2. Blanda mandelmassan med sockret. Tillsätt en äggvita i taget och vispa till en smidig smet.
3. Spritsa 5 cm stora cirklar på bakplåtspapper. Låt stå c:a 30 minuter.
4. Grädda mitten av ugnen i 20-25 minuter.
5. Låt svalna.
 
Ingredienser Salty caramel buttercream
- 1 dl vatten
- 2 3/4 dl strösocker
- 1 tsk glykos eller honung
- 2 dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljextrakt eller 1 krm vaniljpulver
- 200 g hackad mjölkchoklad eller mörk choklad 50%
- 1 tsk flingsalt
- 300 g mjukt smör
 
Gör så här
1. Koka upp vatten, socker och glykos eller honung i en kastrull tills sockret löst sig. Låt sedan sockerlösningen koka tills den fått en gyllenbrun färg. Ta kastrullen från plattan.
2. Tillsätt vispgrädden och vaniljextraktet när sockerlösningen slutat bubbla (var försiktig, blandningen bubblar till när grädden tillsätts), rör tills allt blandats.
3. Häll såsen över hackad choklad i en värmetålig köksmaskinsskål (jag använder min rostfria Kitchen Aid-skål så jag kan koppla skålen till maskinen när den vispar). Låt blandningen stå en stund så chokladen smälter. Koppla ihop skålen till en köksmaskin och vispa tills blandningen är sval. Tillsätt flingsalt.
4. Klicka i smör lite i taget och vispa smörkrämen 5-7 minuter tills den är slät och fluffig.
5. Ställ in i kylen en stund så den hårdnar till en aning.
6. Bre smörkrämen på biskvibottnarna och ställ in i kylen en halvtimme innan de doppas i choklad.
 
Ingredienser dekor
- 400 g choklad (valfri sort)
- flingsalt
 
Gör så här
1. Smält chokladen över vattenbad.
2. Doppa biskvierna i chokladen och strö över flingsalt.
3. Låt stelna.
 

Lycka till!
 
Peter

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Peter Dahlberg

Jag är en baktokig förskollärare på 24 år som älskar att baka och fotografera. På bloggen delar jag med mig av mina bakverk i form av fotografier och recept. Titta gärna in på min Instagram @peterbakar för fler bilder och inspiration. Välkommen till Peter Bakar!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela