Salty caramel bisquits
Älskar den här smörkrämen! Den är så god! Den fungerar superbra till tårta och cupcakes också!

Ingredienser biskvibottnar - 30 st. - 175 grader varmluft
- 2 ekologiska äggvitor
- 300 g mandelmassa
- 2 dl strösocker
Gör så här
1. Riv mandelmassan fint i en skål.
2. Blanda mandelmassan med sockret. Tillsätt en äggvita i taget och vispa till en smidig smet.
3. Spritsa 5 cm stora cirklar på bakplåtspapper. Låt stå c:a 30 minuter.
4. Grädda mitten av ugnen i 20-25 minuter.
5. Låt svalna.
Ingredienser Salty caramel buttercream
- 1 dl vatten
- 2 3/4 dl strösocker
- 1 tsk glykos eller honung
- 2 dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljextrakt eller 1 krm vaniljpulver
- 200 g hackad mjölkchoklad eller mörk choklad 50%
- 1 tsk flingsalt
- 300 g mjukt smör
Gör så här
1. Koka upp vatten, socker och glykos eller honung i en kastrull tills sockret löst sig. Låt sedan sockerlösningen koka tills den fått en gyllenbrun färg. Ta kastrullen från plattan.
2. Tillsätt vispgrädden och vaniljextraktet när sockerlösningen slutat bubbla (var försiktig, blandningen bubblar till när grädden tillsätts), rör tills allt blandats.
3. Häll såsen över hackad choklad i en värmetålig köksmaskinsskål (jag använder min rostfria Kitchen Aid-skål så jag kan koppla skålen till maskinen när den vispar). Låt blandningen stå en stund så chokladen smälter. Koppla ihop skålen till en köksmaskin och vispa tills blandningen är sval. Tillsätt flingsalt.
4. Klicka i smör lite i taget och vispa smörkrämen 5-7 minuter tills den är slät och fluffig.
5. Ställ in i kylen en stund så den hårdnar till en aning.
6. Bre smörkrämen på biskvibottnarna och ställ in i kylen en halvtimme innan de doppas i choklad.
Ingredienser dekor
- 400 g choklad (valfri sort)
- flingsalt
Gör så här
1. Smält chokladen över vattenbad.
2. Doppa biskvierna i chokladen och strö över flingsalt.
3. Låt stelna.

Lycka till!
Peter