peterbakar.blogg.se

Jag fotograferar mina bakverk - välkommen hit!

Vit chokladmoussetårta med citron

Publicerad 2015-08-02 20:18:13 i Allmänt, cakes,

Den här tårtan är riktigt len och luftig och det går att äta många bitar av den! Försvinnande god!
 
 
Ingredienser chokladbotten - 175 grader varmluft
200 g mandelmassa
½ dl kakao
2 ägg
2 msk vetemjöl
50 g pekannötter
 
Gör så här
1. Bryt sönder mandelmassan och mixa i matberedare tillsammans med kakao. Tillsätt ett ägg i taget och mixa emellan.
2. Tillsätt vetemjöl och pekannötter och mixa lite till.
3. Klä en form med löstagbar kant (á 24 cm) med bakplåtspapper och bred ut smeten jämnt på botten. Grädda i mitten av ugnen i c:a 15 minuter. Låt svalna.
 
Ingredienser vit chokladmousse
400 g vit choklad
3 citroner
5 dl vispgrädde
1 ½ gelatinblad
 
Gör så här
1. Lägg gelatinbladen i skål med kallt vatten.
2. Smält den vita chokladen försiktigt över vattenbad.
3. Värm upp 1,5 dl av grädden tillsammans med rivet skal från citronerna (spara en halv citron till passionsfruktsgelén). Tillsätt gelatinbladen och låt dem smälta i grädden.
4. Sila och blanda grädden med den smälta chokladen. Rör till en jämn smet. Låt svalna.
5. Vispa resterande vispgrädde. Blanda i lite i taget av chokladblandningen i grädden. Rör till en jämn mousse.
6. Bred moussen över chokladbottnen (med den löstagbara kanten kvar) och jämna till ytan. Ställ i frysen c:a 30-40 minuter.
 
Ingredienser passionsfruktsgelé
5 passionsfrukter
½ citron
1 dl strösocker
2 msk vatten
5 gelatinblad
 
Gör så här
1. Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten.
2. Dela passionsfrukterna och skeda ur kärnorna till en kastrull. Tillsätt saften från en halv citron, strösocker och vatten. Värm upp så sockret löser sig.
3. Sila blandningen till i skål. Rör ner gelatinbladen så de smälter.
4. Tag ur moussetårtan ur frysen och häll gelén på toppen av tårtan. Ställ in i kylen så gelén stelnar.
 
Dekorera med massor av färsk frukt och sommarbär.
 

Peter

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Peter Dahlberg

Jag är en baktokig förskollärare på 24 år som älskar att baka och fotografera. På bloggen delar jag med mig av mina bakverk i form av fotografier och recept. Titta gärna in på min Instagram @peterbakar för fler bilder och inspiration. Välkommen till Peter Bakar!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela