peterbakar.blogg.se

Jag fotograferar mina bakverk - välkommen hit!

Maltesers cake

Publicerad 2015-01-18 15:04:00 i Allmänt, cakes, frosting, tårtbotten,

Efter att blivit inspirerad av en vän som visade en bild på en tårta täckt med maltesers, var jag tvungen att göra en egen! Tänkte först fylla tårtan med samma chokladkräm som den är spacklad med, men tänkte att nötcréme var en lite roligare smakkombination. För att fräscha upp nötcrémen blandade jag ut den med philadelphiaost. Fick en förfrågan på Instagram om receptet på tårtan och här kommer det:
 

Ingredienser tårtbotten - 180 grader varmluft
- 150 g mjukt smör
- 2 3/4 dl strösocker
- 3 ekologiska ägg
- 1 dl rumsvarm standardmjölk
- 2 dl vetemjöl
- 1 ½ dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 ½ tsk bakpulver
- 1 ½ tsk bikarbonat
- 1 nypa salt
- 1 dl varmt kaffe
 
Gör så här
1. Vispa smör och strösocker fluffigt. Vispa ner ett ägg i taget. Vispa fluffigt. Rör ner mjölken.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Sikta och vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Vänd ner kaffet.
3. Smörj och mjöla en kakform med löstagbar kant (á 15 cm). Fyll formen med smet.
4. Grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter eller tills kakan släpper kanterna. Låt svalna. Dela bottnen i tre delar.
 

Ingredienser nötcrémefrosting
- 50 g mjukt smör
- ½ dl créme fraiche
- 100 g philadelphiaost
- 1 ask nötcréme á 175 g
- ½ dl florsocker
 
Gör så här
1. Vispa smör, créme fraiche och philadelphiaost krämigt.
2. Klicka i nötcrémen och vispa till en jämn smet. Sikta florsockret och vispa fluffigt.
3. Bred ett lager frosting på två av bottnarna. Lägg ihop tårtan.
 

Ingredienser Chocolate cream
- 60 g smör
- 1 ½ dl strösocker
- 1 3/4 dl kakao
- 1 stor nypa flingsalt
- 3/4 dl vispgrädde
- ½ dl gräddfil
- 1 tsk vaniljextrakt
 
Gör så här
1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme. Rör i strösocker och siktad kakao med en träsked. Tillsätt salt och rör tills allt är blandat. Smeten kommer vara tjock och grynig.
2. Tillsätt vispgrädden och gräddfilen och rör tills allt är blandat (använd en ballongvisp för att vispa ut klumparna). Värm upp frostingen och låt sjuda c:a 5 minuter. Tag kastrullen från plattan och tillsätt vaniljextraktet, blanda. Häll upp frostingen i en värmetålig skål, plasta in och låt svalna i kylskåp 3 timmar.
3. Spackla tårtan med chokladfrostingen.
 
 
Ingredienser dekor
- 2 påsar Maltesers
 
Gör så här
1. Dekorera tårtan med maltesers.
 
Lycka till!
 
Peter
 

Kommentarer

Postat av: Aina Strand

Publicerad 2015-01-18 15:12:00

Den där tårtan såg otroligt god ut :)

Svar: Det kan jag lova att den är :-) Vad kul att du hittade hit! //Peter
Peter Dahlberg

Postat av: Beatrice Jakobsson - Fotografi

Publicerad 2015-01-18 15:13:42

Gud vad gott det ser ut att vara! :)

Svar: Vad roligt att du hittat hit! Kan lova dig att tårtan är otroligt god! //Peter
Peter Dahlberg

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Peter Dahlberg

Jag är en baktokig förskollärare på 24 år som älskar att baka och fotografera. På bloggen delar jag med mig av mina bakverk i form av fotografier och recept. Titta gärna in på min Instagram @peterbakar för fler bilder och inspiration. Välkommen till Peter Bakar!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela