Raspberry Liquorice Cupcakes
Fortsätter på hallonlakrits-temat! Choklad- och lakritscupcakes fylld med halloncurd och toppad med smörkräm smaksatt med hallon och lakrits. Serveras med en choklad- och lakritssås!

Ingredienser -12 st. - 175 grader varmluft
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 ½ dl strösocker
- 2 ekologiska ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 1/4 dl kakao
- 3 msk lakritspulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 1 dl standardmjölk
Gör så här
1. Vispa smör och socker ljust och krämigt. Vispa ner ett ägg i taget.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd ihop försiktigt.
3. Rör ner mjölk.
4. Fyll 12 st. muffinsformar ungefär ½ med smet (ha formarna gärna i en muffinsplåt för att ge stöd åt muffinsen).
5. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna.
Ingredienser Halloncurd (sök på Halloncurd i bloggen)
Gör så här
1. Gör curden enligt receptet. Fyll en sprits med rund tyll med halloncurd. Tryck ner spritsen i varje muffin och fyll med curd.
Ingredienser Smörkräm (sök på Buttercream i bloggen)
- 100 g frysta hallon
- några droppar lakritsessens
Gör så här
1. Följ receptet för smörkrämen. Tillsätt hallon och lakritsessens. Spritsa smörkrämen till rosor på varje fylld cupcake.
Ingredienser chokladsås med lakrits
- 1 dl kakao
- 2 msk lakritspulver
- 1 ½ dl strösocker
- 2 dl vatten
Gör så här
1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp, låt sjuda i 5-10 minuter. Ta kastrullen från plattan och låt svalna.
2. Servera en klick sås till varje cupcake.

Lycka till!
Peter